Четвер, 16.05.2024, 17:25
Сайт психолога Лазурко Мар'яни Михайлівни
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Моя програма
Погода
Погода у Глибокій
Афоризми
Наше опитування
Що Вам приносить радість у житті?
Всього відповідей: 279
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 18 » Чи потрібно боятися робити помилки ?
21:24
Чи потрібно боятися робити помилки ?
Досвід Людства - це Знання, накопичені і безпомилково викладені в бездоганних уроках. Мудрість - це придбане понад досвіду. Тобто , не тільки знання скоєного правильно . Але і придбані в мистецтві робити помилки . Тікає від власних недоліків - не бачить їх. Хто не робить кроків ризикованих , свідомо уникає помилок - боїться зробити те , чого боїться. Це , можливо , і є найбільша помилка .

Розумний , що зробив помилку , розбудовується . Всі засмучуються. Але саме в ці хвилини кожен впізнає себе . Дізнається, хто він є насправді . Звинувачуємо всіх і вся : дружину , начальника , влада , долю, життя ... Не визнаємо , намагаючись зарити глибше помилки , як страус головенку . Виправдуємося : ех , якщо б мені ... та я й не збирався , і не хотів і не хочу ... Найгірше - самообман : «Це не я » , «Я цього не робив» ... Реагує подібним чином на скоєне - досконале , на помилку , підпорядковує і розум , і тіло , себе тому , на що звалює відповідальність . Як все ... І лише здатний взяти відповідальність на Себе , зможе взяти під контроль власне мислення . Побачити і оцінити ситуацію , справа , скоєне , життя , як і медаль , з обох сторін. А значить , зрозуміти безцінність уроку життя. Осягнути крупинку мудрості. Не так ?

Життя любить , в кінцевому рахунку , ошибающихся . Скільки Особистостей неодноразово провалювалося на іспитах. Яке відоме безліч одержувачів « неудов » средь Лауреатів . Вони робили висновки і ... примудрялися . А не заборони рухатися далі , шляхами « помилковими ». Невдачі вчать більшого , ніж успіхи . Успіх п'янить , присипляє творчість . Відповідальність за невдачу фундаментірует грунт для нього і результату , стимулює творчість і генерує сили . Там де « у всіх» з'являються образи і страхи , « Невдаха » починає знову і знову , щоб вчитися на помилках , не боятися невдач і жорсткості життя , дізнаючись , що для того і створені. А чи не для обмежування і себе , і її. І вона , вдячна , не повертається назад, розвертається і вдалину і вшир , відкриває свою глиб і височінь ... І стає прекрасною своєю нескінченною безцінні. І заповнюється чудесами творчості. Мудрістю ! ..
Переглядів: 392 | Додав: Maryanka) | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Годинник
Пошук
Мої презентації
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Календар подій
Святкування
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz