Четвер, 16.05.2024, 08:09
Сайт психолога Лазурко Мар'яни Михайлівни
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Моя програма
Погода
Погода у Глибокій
Афоризми
Наше опитування
Що Вам приносить радість у житті?
Всього відповідей: 279
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 19 » 14 способів швидко зняти стрес...
03:26
14 способів швидко зняти стрес...
1 . Гребінець . Протягом робочого дня , проведеного перед монітором , мімічна мускулатура так напружується , що голова стає важкою і починає хворіти. Один із способів уникнути стресу - розчісування волосся протягом 10-15 хвилин. Ця процедура допомагає " розігнати " кров і розслабити м'язи .

2 . З'їсти морозиво. Смачна їжа - ефективний антистресовий допінг. Зберегти гарний настрій , зняти стрес допомагає жирна риба , в якій містяться кислоти омега- 3 , дуже корисні для нервової системи. Якщо не любите рибу , з'їжте морозиво або банан. Ці продукти діють не гірше антидепресантів.

3 . Масаж . Щоб зберегти енергію , масажуйте по 30 секунд точки , що знаходяться під носом , між бровами , під нижньою губою і в центрі долоні.

4 . Потерти долоні. Ще один простий спосіб скинути нервову напругу і уникнути стресу. Потрібно щосили потерти долоні один про одного, поки вони не стануть гарячими. Також корисно гарненько розтерти вуха . Так ви зможете підбадьоритися і зосередитися на роботі.

5 . Змити конфлікти і стреси. Справитися з емоційним негативом допомагає 15 - хвилинний душ. Встаньте під теплі струмені води , щоб вони масажували голову і плечі. Незабаром ви відчуєте , як вода забирає із собою все непотрібне .

6 . 27 предметів . Східні практики навчають : «Хочете позбутися смутку , пересуньте 27 предметів у будинку ». Вважається , що це звільняє простір для енергії , яка зможе безперешкодно ковзати в правильному напрямку. Спробуйте даний метод , і самі переконаєтеся , що він допомагає мозку переключитися , відволіктися від проблем і відпочити.

7 . Сходи . Влаштуйте 30 - секундну пробіжку вгору і вниз - це вправа посилить приплив кисню до каймистим частинам мозку , відповідальним за управління емоційним стресом.

8 . Фарби . Психологи виявили , що розфарбовування картинок протягом двох- трьох хвилин в періоди підвищеного стресу у п'ять разів збільшує ймовірність завершення роботи в строк. Тобто ви зможете не тільки пережити стрес , але і, можливо , створите небудь шедевр.

9 . Чай з гібіскусом . При накопиченні радикалів людина відчуває почуття тривоги і панічні стани , характерні для стресу. Гібіскус на дає радикалам концентруватися , як би розріджує їх , і таким чином допомагає зняти стрес , не роблячи вас млявими .

10 . Помахи руками. У багатьох людей стрес виражається в тому , що затискаються , втрачають еластичність м'язи плечового пояса , шиї і попереково -крижового відділу хребта - звідси і головні болі , і болі в спині. Хорошу допомогу в цьому випадку можуть надати масаж або плавання . Вдома і на роботі можна виконувати нескладні вправи на розслаблення : потрібно обертати руками , згинати їх в різні боки , а ще робити махи ногами.

11 . Прибирання . Розкладання речей по місцях допомагає впорядкувати думки , зосередитися . Крім того , акуратний вигляд полиць , ящиків , шаф дає своєрідний психологічний ефект - зовнішній порядок і організованість людина несвідомо переносить на власне життя.

12 . Хвилина на роздуми. Знайдіть можливість залишитися вдома одному , щоб впорядкувати думки . Увімкніть улюблену музику , дістаньте з холодильника улюблені ласощі , влаштуйтеся в улюбленому крісло. Подумайте , чого б вам хотілося найбільше , і запишіть бажання на папері. Вид чіткого плану допоможе визначитися з подальшими діями .

13 . Ароматерапія . Запахи сильно пов'язані з емоційною пам'яттю. Тому дуже корисно мати під рукою аромат , що асоціюється з пережитими хвилинами сильного щастя, захоплення , блаженства. Вдихайте його частіше , це допоможе зберегти гарний настрій.

14 . Танці . Обов'язково танцюйте вдома! Ритмічні рухи під музику добре допомагають зняти стрес. До того ж танці сприймаються як розвага , на відміну від тих же тренувань у фітнес -клубі.
Переглядів: 382 | Додав: Maryanka) | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Годинник
Пошук
Мої презентації
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Календар подій
Святкування
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz