Четвер, 16.05.2024, 21:48
Сайт психолога Лазурко Мар'яни Михайлівни
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Моя програма
Погода
Погода у Глибокій
Афоризми
Наше опитування
Що Вам приносить радість у житті?
Всього відповідей: 279
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 18 » Як боротися з невдалими днями?
21:44
Як боротися з невдалими днями?
У всіх з нас бували жахливі , дуже погані , паршиві і , та що вже там , відстійні дні. Завал на роботі , встали не з тієї ноги , тиснява у транспорті і пробка , які зіпсували настрій , неадекватний, що попалися на шляху , перепалка з близькими , тривожний діагноз від лікаря та інші проблеми ... причин може бути багато.

Ось деякі поради для боротьби з такими днями :

Стримуйте бажання « пригостити » себе . Іноді такі частування нічого доброго не роблять. Задоволення триває недовго , а потім почуття провини , втрата контролю , та інші негативні наслідки тільки погіршать ситуацію. Отже, коли ви зловите себе на думці: «Я буду відчувати себе краще після того , як вип'ю пивка , з'їм пончик , викурю сигаретку , куплю нові джинси» , запитайте себе - це дійсно змусить вас почувати себе краще ?

Зробіть що-небудь хороше для когось іншого. « Роблю добре - відчуваю себе добре » - це дійсно працює. Будьте безкорисливими , але тільки по егоїстичним причин. Для деяких робити добро в складний для себе період часу є єдиним способом відчути себе краще.

Відволічіть себе . Зробіть щось абсолютно не пов'язане з проблемами та шляхами їх рішень . Можливо, щось безбашенні , на що ви давно не могли зважитися .

Шукайте внутрішній світ через зовнішній порядок. Я не раз вже помічав , що під час сварок з дружиною ми часто починаємо робити щось по дому: забиратися , прати , мити посуд , перебирати шафи з барахлом , щось викидати. Після цього « гарячі фінські хлопці » трохи остигають , стають задоволеними собою - і примирення настає швидше .

Скажіть собі : «Ну , принаймні я ...» Добийте якісь справи. Так, у вас був жахливий день , але , принаймні , ви сходили в спортзал , пограли з дітьми , зробили щось важливе за особистим проектом або на роботі , закрили висяк в списку завдань.

Фізичні вправи є надзвичайно ефективним підсилювачем настрою. Але будьте обережні з тими , що дозволяють міркувати. Наприклад , при прогулянці , коли ви чимось засмучені , все може закінчитися ще гірше, тому що прогулянка дає купу часу , щоб продовжити думати про свої неприємності .

Залишайтеся на зв'язку. Якщо у вас паршивий день , то досить легко ізолювати себе від зовнішнього світу. Постарайтеся бачитися і розмовляти з людьми , особливо які вам близькі.

Ранок вечора мудріший. Лягайте спати раніше і почніть з ранку все спочатку. Крім того , брак сну тільки погіршить настрій , так що трохи більше часу на сон піде на користь.

Нагадайте собі про інших сторонах свого життя. Якщо проблеми виникли на роботі , зателефонуйте своїм друзям , одногрупникам , прихильникам по хобі. Не пропустіть шанс опинитися в колі людей , які вас люблять , цінують і завжди раді бачити .

Думайте наперед. Задайте собі питання: « Чи буде ця проблема актуальна через місяць? А через рік? » Незабаром деякі речі , які зовсім недавно не давали вам спокою , ви й не згадаєте.

Запишіть це . Мені , наприклад , допомагає щоденник . Тільки я починаю писати про якусь « мега » проблемі , як мені вже стає смішно це читати , або ж рішення знаходиться після першого записаного абзацу.

Будьте вдячні . Нагадайте собі , що паршивий день не є катастрофою. Напевно , все могло бути й гірше.

Переглядів: 331 | Додав: Maryanka) | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Годинник
Пошук
Мої презентації
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Календар подій
Святкування
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz