Четвер, 16.05.2024, 23:29
Сайт психолога Лазурко Мар'яни Михайлівни
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Моя програма
Погода
Погода у Глибокій
Афоризми
Наше опитування
Що Вам приносить радість у житті?
Всього відповідей: 279
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 19 » Як контролювати свої емоції?
03:42
Як контролювати свої емоції?
Емоції - у них у владі наші думки та дії. Вони можуть вибити з колії , люди під владою емоцій можуть відчувати себе пригніченими , і незадоволеними собою. Іноді людині може здаватися , що він нічого не може вдіяти зі своїми емоціями .

Але , якщо ви хочете , щоб оточуючі сприймали вас серйозно, і ставилися як до зрілій людині , важливо навчитися стримувати свої емоції. Уміння володіти собою , і стримувати емоції , сьогодні цінуються більше , ніж розумові здібності. Цар Соломон , наприклад сказав: " Людина , не здатний тримати себе в руках , подібний місту із зруйнованими стінами " .

Особливо нелегко стримувати свої емоції , підліткам. У перехідному віці емоції здаються нестримними . Емоції як ніби вирують, одночасно підліток може відчувати як позитивні , так і негативні емоції. Все це пов'язано не тільки з фізіологією , а й з недосвідченістю підлітків . Вони , як правило , відчувають невпевненість , тому переживання цілком природні.

Нова робота , нові умови проживання , нові знайомі , все це може вибити з емоційної рівноваги . Іноді може здатися , що ні на хвилину не розслабиться. Негативні думки можуть бути причиною нестриманості , потрібно вчитися позбавлятися від них. Але звалювати свою нестриманість на зовнішні чинники не мудро. Можна навчитися володіти своїми емоціями . Намагайтеся не думати про те , що пригнічує , засмучує і надає невпевненості. Щоб менше відчувати невпевненість і занепокоєння , не варто соромитися питати ради. Важливо також добре готуватися до доручень . Чим більше у тебе буде навичок і знань , тим більше впевненості з'явиться , а значить , і легше буде контролювати емоції. Не варто зациклюватися на тому , що погано виходить , а краще зосередиться на тому , що добре вмієш робити. Так легше буде досягти мети.
До речі про цілі : якщо ставити реалістичні , легкодостіжімие мети , то боротися з емоціями буде легше. Не треба порівнювати себе з іншими , тому що у кожного свої здібності і обставини.

Якщо не стримувати такі прояви емоцій , як гнів і роздратування , то можна образити інших . Коли тебе хтось виводить з себе , перш ніж спалахнути, подумай , чому людина себе так веде , і спробуй зрозуміти його. Можливо , у людини не було мети образити тебе , а він просто зробив щось , не подумавши . Якщо взяти до уваги всі обставини , легше прощати помилки інших і не сердитися .

Задумайся , в якому суспільстві ти проводиш більшу частину часу. Якщо люди , з ким ти постійно спілкуєшся , схильні постійно дратуватися і скандалити , то це дуже заразне.

Є ще один ефективний спосіб впоратися з емоціями , це фізичні вправи. Дослідження вже давно довели , що під час фізичного навантаження в організмі людини вміст гормонів і кисню в крові змінюється. А від цього поліпшується настрій. І це не обов'язково має бути певний вид спорту , а просто регулярні прогулянки і активний відпочинок. Не варто забувати також про здорове харчування .
Переглядів: 394 | Додав: Maryanka) | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Годинник
Пошук
Мої презентації
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Календар подій
Святкування
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz