Четвер, 16.05.2024, 14:42
Сайт психолога Лазурко Мар'яни Михайлівни
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Моя програма
Погода
Погода у Глибокій
Афоризми
Наше опитування
Що Вам приносить радість у житті?
Всього відповідей: 279
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 19 » Як мріяти , щоб мрії збувалися?
03:35
Як мріяти , щоб мрії збувалися?
- Про що ти мрієш?
- Я мрію про те , що якось раз зустріч фею , яка подарує мені сто тисяч доларів.
- А чому не мільйон ?
- Ну , мільйон - це нереально.
( з бородатого анекдоту )

Мрії , мрії , мрії ... Здавалося б, що може бути простіше? Дитина мріє про новий велосипеді , дівчина про прекрасного принца , офісний клерк про підвищення . Нехитра, в общем- то , заняття. Сидиш собі в кріслі , сьорбаючи ароматний чай з глиняної кружки , і мрієш .

А чи знаєте Ви , що всім нашим мріям властиво виконуватися ? Ну зовсім як у чудового фантаста Макса Фрая в « вершителі » - « рано чи пізно , так чи інакше».

У цих словах і криється каверза. Іноді бажане приходить занадто пізно , і вже не доставляє нам такого задоволення . Або виповнюється якимсь неприємним манером , вивернувши наші мрії навиворіт. Адже кажучи про мрії , ми вступаємо на територію , де відсутня суб'єктивний контроль - в королівство несвідомого , або неусвідомлюваного .

Уявіть собі айсберг. Ми можемо бачити тільки його верхівку , а не те , що приховано під товщею води. Ось приблизно так в нас співвідносяться свідоме і несвідоме . Наш мозок знає практично все , але свідомість звично фільтрує картину світу , не дозволяючи вийти за рамки буденності. Тому і мрії наші можуть збутися ось так - серенько , буденно , звичайно. Та ми навіть можемо не помітити їх виконання.

Так давайте ж вирвемося з цієї буденності , дамо волю своєму Неусвідомлюване , давайте помріємо ! Що для цього необхідно ?

1 . розслабляйтеся
Наші мрії адресовані не розуму . Вони безпосередньо спрямовані до нашого несвідомого . Адже недарма в дитинстві , коли механізми контролю ще не сформовані , мріється особливо продуктивно , тому мріяти краще при ослабленому контролі свідомості - перед сном або відразу після пробудження.

2 . Уникайте частинки «не»
Заперечення - це завжди негатив. Ви, напевно , помічали , що , нервуючи перед якоюсь важливою подією або публічним виступом , абсолютно марно вселяти собі : « я не нервую , нічого поганого не станеться, не бійся ». Наше підсвідоме всі ці негативні частинки схильне ігнорувати , відповідно отримуючи абсолютно протилежні вказівки .

Побудова фраз має бути позитивним. Не бажайте же не бути бідним - мрійте про багатство , не хочете хворіти - мрійте про здоров'я , не хочете самотності - мрійте про кохання.

3 . Уникайте «прямих» бажань
Фраза типу « Хочу мільйон доларів » навряд чи спрацює. Занадто вона конкретна . Тут краще помріяти про те , що цей мільйон зможе Вам дати : скільки цікавих місць Ви зможете відвідати , якими чудовими гарними речами себе оточите , скільком людям зможете допомогти .

4 . Одягніть «рожеві окуляри»
Від того , яким ми бачимо навколишній світ , залежить багато чого. Якщо людина схильна бачити в навколишньому його реальності тільки заздрість , брехня і зрада , швидше за все , так воно і є. Це його , любовно створена ним же реальність. І навпаки, у позитивних , легких людей все виходить як би само собою , вони живуть повним життям в приємному світі. Яка картина Вам ближче ? Якщо перша , терміново « надягайте рожеві окуляри» і вчіться помічати тільки хороше !

5 . Фантазуйте І не потрібно кліше. Несвідоме стереотипів не любить. Швидше за все , « заклинання » типу «хочу заміж » , «хочу будинок на березі моря» , «хочу багато грошей » - залишаться порожнім струсом повітря . Вже дуже ці бажання затягали - всі чари з них вивітрилося , як запах із засушеного букета. Пограйте зі словами , намалюйте картинку бажаного , складете вірші чи пісеньку . Тут « всі жанри хороші, крім нудного ».

Ось так непросто , виявляється , мріяти. Сподіваюся , наш шлях від мрії до її здійснення буде недовгий і приємний . Пропоную послідувати афоризму українського літератора Данила Рудого : « Якщо вже мріяти , то ні в чому собі не відмовляючи ».

І все у нас вийде!
Переглядів: 383 | Додав: Maryanka) | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Годинник
Пошук
Мої презентації
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Календар подій
Святкування
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz