Четвер, 16.05.2024, 10:09
Сайт психолога Лазурко Мар'яни Михайлівни
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Моя програма
Погода
Погода у Глибокій
Афоризми
Наше опитування
Що Вам приносить радість у житті?
Всього відповідей: 279
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 19 » Швидка психологічна допомога. Навчитися прощати.
02:42
Швидка психологічна допомога. Навчитися прощати.
Людина ображається тоді , коли вчинки інших людей не збігаються з його очікуваннями. Це , безумовно , дитяча модель поведінки , доросла людина розуміє , що ніхто не повинен відповідати його уявленням про належне. Але , думається , не багато знайдеться людей , у яких не зберігаються в душі старі образи . Легко пробачити того , хто розкаявся і поніс заслужене покарання. Пробачити людини, яка після того , як поранив іншого не прийшов просити про прощення , а живе так , ніби нічого не сталося , вкрай складно. Образа як черв'як руйнує не тільки відносини , а й життя самої людини. Вантаж минулих образ заважає йти в майбутнє. Тільки вільна людина може вибирати те , що йому дійсно потрібно , а не те , що нав'язує йому його минуле.
Нижче пропоную Вам одну з методик прощення образ :

1 . Подумки або краще письмово висловите свою незгоду з вчинком іншого . Детально опишіть , що Ви відчуваєте у зв'язку з цим.

2 . В основі образи лежить переконаність у тому , що з Вами вчинили несправедливо : порушено Ваші кордону або зачеплене почуття власної гідності. Природною реакцією на це буде гнів , який , найчастіше, в ситуації образи пригнічений. Дозвольте собі розлютитися на кривдника , уявіть , що б Вам хотілося у зв'язку з цим зробити , подумки зробіть це. Це допоможе значно знизити емоційну напруженість ситуації , розрядити афект .

3 . Образа - НЕ базова емоція , це емоційна реакція на те , як людина пояснив собі подію. Значить , можна спробувати зрозуміти ситуацію якось інакше . Ставши на позицію кривдника , Ви можете вирішити для себе , чи була у нього тоді можливість , володіючи тими переконаннями і знаннями вчинити інакше , якщо ні, то просто прийняти те, що трапилося , якщо так , то зрозуміти чому він вчинив саме так і яка в події Ваша роль ?

4 . Образа пов'язана з почуттям провини ; зазвичай , ображаючись , людина порушує внутрішні психічні закони , що неминуче приводить його до почуття провини. На несвідомому рівні людина розуміє , що він так чи інакше брав участь в події. Вам необхідно пробачити себе за свої образи , зрозумівши , що Ви маєте право емоційно реагувати на те , що на Вашу думку не справедливо .

5 . Після всього зробленого , думаю , Ви зможете зрозуміти і пробачити свого кривдника , перетворивши вантаж образи в досвід.
Переглядів: 356 | Додав: Maryanka) | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Годинник
Пошук
Мої презентації
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Календар подій
Святкування
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz