Четвер, 16.05.2024, 08:42
Сайт психолога Лазурко Мар'яни Михайлівни
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Моя програма
Погода
Погода у Глибокій
Афоризми
Наше опитування
Що Вам приносить радість у житті?
Всього відповідей: 279
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 18 » Сни у нашому житті...
21:52
Сни у нашому житті...
Сни - це проекції наших емоцій , почуттів і переживань. Природа снів досі не вивчена до кінця , хоча вони були предметом інтересу вчених з того моменту , як з'явилася наука . Тим не менш, ми , позіхаючи , склали добірку фактів про сновидіння , в яких учені більш - менш упевнені .

1 . Під час глибокого сну твоє тіло паралізоване .
Можливо , природа передбачила такий механізм , щоб ти не намагався відтворити дії , які тобі сняться . Шийні залози виробляють гормон , який відповідає за твоє занурення в сон , а нейрони посилають сигнали спинному мозку , завдяки чому твоє тіло спочатку розслабляється , а потім стає нерухомим.

2 . На наш сон впливають зовнішні подразники
Напевно з тобою траплялося таке : сторонні звуки , які видає реальність , вриваються в твій сон і яким-небудь чином в ньому мутують ( Наприклад , приятель кидає тобі камені у вікно , щоб розбудити , а тобі сниться , що це лисиця стукає хвостом по твоїй голові ) .

3 . Кинули палити бачать більш яскраві сни
Люди , які довго курили , а потім розлучилися з цією звичкою , в один прокурений голос стверджують , що їхні сни стали набагато більш насиченими. Правда , в основному їм сниться , що вони знову взялися за сигарету , і вони прокидаються в жаху , паніці і з нікотиновим голодом.

4 . Сни про щось більше
Навіть якщо тобі у сні ввижається цілком конкретна лавочка біля під'їзду , зовсім не факт , що твій сон - про конкретну нею. Швидше за все , з тобою заграє твоє несвідоме - воно , як правило , намагається порівняти цю лавочку з чимось більш глибоким і важливим , ніж шматок дерева. Сни символічні.

5 . Не всім сняться кольорові сни
Цілих 12 % зрячих людей бачать тільки чорно -білі сни. Всі інші 91 % нагороджені можливістю спостерігати кольорові сновидіння.

6 . Нам сняться тільки ті , кого ми знаємо
Напевно ти сам неодноразово помічав , що в твоїх снах повно незнайомців і підозрював свою уяву в тому , що воно винаходить їх самостійно. Насправді , всі люди , яких ти бачиш у сні , зустрічалися тобі хоч раз в реальності. Так що той обгризений зомбі , який гнався за тобою половину минулої ночі , цілком може володіти рисами чоловіка твоєї виховательки в яслах .

7 . Сновидіння запобігають психоз
Студентів , які взяли участь у недавньому нелюдське дослідженні , будили , як тільки вони починали дивитися свій перший сон , а потім давали поспати необхідні 8 годин . У найближчі ж три дні у піддослідних виникли труднощі з концентрацією уваги , галюцинації та дратівливість. Ті , кому не заважали спати відведені 8:00 , відчували себе стандартно .

8 . Сни сняться всім
Абсолютно всім людям сняться сни , але у чоловіків і жінок вони різні. Тобі , як не старайся , частіше сняться інші чоловіки , а твою дівчину - і чоловіки , і жінки в однакових пропорціях.

9 . Ти забуваєш 90 % своїх снів
Через п'ять хвилин після пробудження ти забуваєш половину своїх снів , а через десять - ти пам'ятаєш тільки 10 % приснився тобі марення. Страшно припустити , на що були б схожі уроки хімії , згадай Менделєєв всю таблицю , явившуюся до нього уві сні .

10 . Сліпим людям сняться сни
Тим , хто осліп після народження , сняться зображення , які вони бачили до втрати зору. Людям , які народилися незрячими , теж сняться сни - як якийсь набір звуків , запахів і відчуттів.
Переглядів: 359 | Додав: Maryanka) | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Годинник
Пошук
Мої презентації
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Календар подій
Святкування
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz